Fincantieri'nin Meksika’nın Yucatan eyaletinde, hükümetle koordineli olarak yeni bir gemi onarım tersanesi kurma planları duyuruldu.

Kruvaziyer ticareti ile petrol ve gaz endüstrisine yakın stratejik bir konuma sahip olacak tersanenin Amerika'daki en büyük tesislerden bazılarına sahip olması bekleniyor.

Fincianteri tersane yönetiminde 40 yıllık imtiyaz sahibi!

Yucatán Eyaleti Ekonomik Kalkınma ve Çalışma Bakanlığı ile imzalanan niyet mektubunun şartları uyarınca Fincantieri yeni gemi onarım, dönüştürme ve bakım tersanesinin tasarım ve inşasına katılacak. Fincantieri, inşaat aşamaları sırasında tavsiye ve desteklerde bulunacak ve yeni tersanenin yönetimi için 40 yıllık bir imtiyaz sahibi olacak.

Tersanenin, Yucatan'ın ana limanı olan Progreso Limanı'nda, endüstriyel faaliyetlere ayrılmış yeni bir sanayi bölgesinde yer alacağı belirtiliyor. Tersanenin inşaatına 2021'in ilk yarısında başlanması bekleniyor. Tersane, 2027 yılında tam olarak tamamlanana kadar aşamalar halinde geliştirilecek.

Amerika'daki en büyük kuru havuz!

Tersane için planlanan tesisler arasında, uzunluğu 400 metreye kadar olan gemilerin sokulabileceği kuru havuz bulunacak. Amerika'daki en büyük kuru havuza sahip olacak olan tersane, büyük yolcu ve kargo gemilerinin yanı sıra petrol ve gaz sektörüne de hizmet verebilecek.

Tersanede ayrıca 150 metre uzunlukta kaldırma plaformları, yaklaşık 1.000 metre rıhtım, vinç, atölye, özel ekipman, ofis ve depolar bulunacak. Tersane tam operasyonel kapasiteye ulaştığında, 700'e kadar tam zamanlı personel istihdam etmesi ve yoğun zamanlarda bu rakamın 2.500 kişiye kadar çıkması bekleniyor.

Tersanenin ticari denizcilik endüstrisine geniş çapta hizmet verecek şekilde stratejik olarak geliştirildiği belirtiliyor. Tesisin konumu ve büyüklüğü endeniyle kruvaziyer endüstrisi için de özellikle önemli olacağı vurgulanıyor.

Editör: TE Bilişim