Evergreen Line tarafından yapılan açıklamada Evergreen'e ait Ever Given isimli mega konteyner gemisinin başarılı bir şekilde yeniden yüzdürüldüğü ve kanal trafiğinin normal akışının devam edebilmesi için geminin, römorkörlerin yardımıyla kaza bölgesinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Evergreen Line tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''Evergreen Line'a ait EVER GIVEN'in 29 Mart günü yerel saatle 15:04'te Süveyş Kanalı'nda karaya oturduğu konumdan başarıyla çıkarılarak yeniden yüzdürüldüğünü onaylamaktan memnuniyet duymaktayız. Kanal trafiğinin normal akışının devam edebilmesi için gemi, römorkörlerin yardımıyla kaza bölgesinden uzaklaştırılıyor.

Kirada bulunan gemi, denize elverişliliğinin incelenmesi için kanal üzerinde bulunan Acıgöl'e çekilecek. Bu incelemenin sonucu, geminin planlanan hizmetine devam edip edemeyeceğini belirleyecektir. İnceleme tamamlandıktan sonra, halihazırda gemide bulunan kargo düzenlemelerine ilişkin kararlar alınacaktır.

Süveyş Kanalı Otoritesine ve tüm ilgili taraflara, bu zor ve talihsiz durumda yardım ve destekleri için çok müteşekkiriz. Görevlerinde sadık kalan mürettebata, kurtarma uzmanlarına ve tarama ekibine de profesyonellikleri ve 6 gündür süren aralıksız çabaları için en derin şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Evergreen, armatör ve diğer ilgili taraflar olayla ilgili soruşturma raporlarını tamamladıktan sonra müteakip konularla ilgilenmek için armatörle koordineli çalışacaktır.

EVER GIVEN, şu anda Evergreen Marine Corp. tarafından süreli bir kiralama anlaşması kapsamında kiralanan 20.000 TEU sınıfı bir konteyner gemisidir. Gemi, Uzak Doğu-Avrupa servis güzergahında faaliyet göstermektedir.''

Editör: TE Bilişim