Süveş Kanalı'nda karaya oturarak kanal üzerinden geçen ticari hacmi sekteğe uğratmasıyla dünyada adını duyuran Ever Given isimli mega konteyner gemisi geçtiğimiz gün Asya'ya dönüş seyrinde Süveyş Kanalı'nda başarılı bir güney geçişi yaptı. Geçiş, geminin Mart ayında karaya oturmasının ardından 14 hafta boyunca kanalda tutulduktan sonra Mısırlı yetkililer tarafından serbest bırakılmasından altı hafta sonra gerçekleşti.

Ever Given'in Süveyş Kanalı'nda yaptığı 22'nci geçiş olmasına rağmen Süveyş Kanalı İdaresi geçiş sırasında ekstra önlem alma kararı aldı. SCA, deneyim ve yetkinlikleri ile tanınan bir grup üst düzey yetkili kılavuz kaptanın transit geçiş için Ever Given'a atandığını ve Mosaed 1 ve Mosaed 2 adlı iki römorkörün gemiye transit geçiş sırasında eskortluk etmesi için tahsis edildiğini bildirdi.

Ever Given, Asya'ya dönüş seferine hazırlık olarak geçen hafta sonu Malta'ya uğrak yaptı. Geminin boş seyrettiği ve onarım için Singapur'a gittiği düşünülüyor.

Ever Given'den daha büyük olan Ever Ace 27 Ağustos'ta kanalda olacak!

20.000 TEU'luk kapasitesiyle Ever Given'ın, kanaldan geçen en büyük konteyner gemisi olmadığı bilinmekte. Bunun yanısıra bu büyüklükteki gemiler sıklıkla Süveyş'ten geçiyor. Ever Given'dan yaklaşık 2 buçuk metre daha geniş olan Ever Ace'in 27 Ağustos'ta Süveyş Kanalı'nın güney girişine ulaşması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim