Elektrikli yük gemisi Çin’de deneme yolculuğu yaptı 

Çin’de tek şarjla 50 km yol yapabilen bin ton yük kapasiteli elektrikli kargo gemisi deneme yolculuğu gerçekleştirdi.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin’de inşa edilen 1000 tonluk yük kapasitesi olan elektrikli bir kargo gemisi, Jiangsu Eyaleti Changzhou kenti dolaylarında Yangtze Nehri’nde başarılı bir deneme yolculuğu gerçekleştirdi. Bir lityum aküsü ve bir süper kondansatörle beslenen şilep, 1.458 kW/saatlik bir pil kapasitesine sahip. Geminin tasarımına katkıda bulunan Ulusal Şebeke Jiangsu şubesine göre bu, toplam 40 adet elektrikli otomobilin pil gücüne eşdeğer.  

Şubenin pazarlama şefi Li Yaohong, “Zhongtiandianyun 001” adı verilen yük gemisinin, 2.5 saat süresince şarj edildikten sonra 50 kilometre kadar yol alabildiğini açıkladı. 

NEHİR BOYUNCA YAKLAŞIK 5 BİN ŞARJ İSTASYONU KURULDU

Jiangsu Eyaleti elektrik şebekesi, 6 bin 300 km uzunluğundaki Asya’nın en uzun akarsuyu olan Yangtze Nehri boyunca sekiz kentte toplam 4 bin 918 şarj istasyonu oluşturdu. Bu tesisler her yıl takriben 57 milyon kWsaat elektrik enerjisi üretecek; bu sayede 20 bin tondan fazla dizel tasarrufu sağlanacak. Ayrıca 600 tondan fazla oksinitrür ve 200 tondan fazla kükürtdioksit emisyonu azaltılmış olacak. 

Li Yaohong’a göre, şarj tesislerin yapılması, daha çok elektrikli yük gemisi inşasının teşvik edilmesine ve dolayısıyla bölgedeki emisyonların azaltılmasına katkıda bulunacak.

Editör: TE Bilişim