Avrupa Topluluğu Gemi Sahipleri Birliği (ECSA) Avrupa Komisyonu'na yazdığı bir mektupta, Avrupa Birliği içinde yenilenebilir enerji kullanım seviyelerini zorunlu kılan bir Avrupa Birliği direktifi olan Yenilenebilir Enerji Direktifi (RED) kapsamında denizcilik sektöründe yenilenebilir enerji kullanımının çoğalıyor olması nedeniyle sıfır karbonlu yakıtların deniz taşımacılığı için kullanılabilir hale getirilmesi üzere yakıt tedarikçilerine hitap edecek alt hedeflerin belirlenmesini talep etti.

Standartlar sadece gemilere değil, yakıt tedarikçilerine de uygulanmalı!

ECSA, FuelEU Maritime kapsamında yakıt tedarikçileri yerine gemiler için bir yakıt standartı belirlendiği halde emisyon azaltımının sağlanamaması riskininin doğacağını ve bunun uygulanmasının zor olacağını iddia etti. ECSA, pazara dayalı bir önlem alındığı takdirde fonların bu yenilenebilir yakıtların alımını destekleyecek yatırımlara yapabileceğinin altını çizdi.

Diğer denizcilik kuruluşlarında olduğu gibi, ECSA da, Brüksel’in denizcilik için kendi çevre düzenlemelerini uygulamaya koyma kararlılığından giderek daha fazla endişe duyduğunu dile getiriyor ve büyük ihtimalle denizciliğin yakında AB'ninkarbon emisyonları ticareti planına dahil edileceğini düşünüyor.

Küresel yaklaşım AB'nin temel noktası olmalıdır!

ECSA dün yaptığı açıklamada, "Küresel bir yaklaşım, AB politikalarının temel noktası olmalıdır ve herhangi bir bölgesel önlem IMO düzeyinde yapılan uluslararası müzakerelerin baltalanma riskini doğuracaktır" ifadelerini kullandı.

Geleneksel ile yeni yakıt arasındaki fiyat farkı için fon sağlanmalı!

ECSA, Ar-Ge projelerini finanse edecek ve yeni ile geleneksel yakıtlar arasındaki fiyat farkını kapatacak bir fon talep etmekle birlikte, RED altında düşük ve yakıt tedarikçilerini, yeni alt hedefler uygulayarak tekliflerinin belirli bir yüzdesinin düşük ve sıfır karbonlu yakıtlara dahil edilmesini için teşvik etmek ve bunu onlara şart koşma isteğini dile getiriyor.

Yakıt standardı, yalnızca onu kullanan gemilere değil, yakıt tedarikçilerine yönelik de olmalıdır!

ECSA genel sekreteri Martin Dorsman AB'de pazar merkezli alınacak önlemler kapsamında verilecek bir fonun sektörün idari yükünü de en aza indireceğini ve tüm gelirlerin enerji geçişine yatırılmasını sağlayacağını belirterek; “Düşük ve sıfır karbonlu yakıtların piyasaya arz edilmesi için akaryakıt tedarikçileri için doğru teşvik ve gerekliliklerin getirilmesi, sektörün dekarbonizasyonunun ön şartıdır. Tüm yeni yakıtların alımında olduğu gibi, tavuk ve yumurta ikilemi de ancak yakıt tedarikçileri için uygun şartların getirilmesiyle çözülebilir. , MBM altındaki bir fon bu yakıtların alımını destekleyebilir.'' iadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim