Dünya İnsani Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirilecek

Birleşmiş Milletleri'n (BM) düzenlediği ve Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Dünya İnsani Zirvesi, bugün ve yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Türkiye’ye gelecek devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili temaslarda da bulunacak. İki gün sürecek olan zirvede, çok sayıda üst düzeyli yuvarlak masa toplantısı, özel oturum ve yan etkinlikler düzenlenecek, konuk liderlerin iştirakiyle de ayrı bir “Liderler Oturumu” gerçekleştirilecek. Zirve vesilesiyle, 21 Mayıs 2016 tarihinde Uluslararası Akademik Forum da düzenlenecek.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak üzere Türkiye'ye geldi.
Katar Havayolları'na ait bir uçakla 15.30'da İstanbul'a inen Genel Sekreter ve eşi Ban Soon Teak'ı Atatürk Havalimanı apronundaki özel alanda Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay ile diğer ilgililer karşıladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva'yı Atatürk Havalimanında Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geldi. Merkel'i Atatürk Havalimanı'nda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır karşıladı.
Öte yandan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Yemen Başbakanı Ahmed Abid bin Dağr, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Uganda Başbakanı Ruhakana Rugunda, Haiti Başbakanı Enex Jean Charles, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Grabar Kitaroviç, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Tunus Başbakanı Habib es-Sıyd, Lübnan Başbakanı Temmam Selam ve Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdülaziz, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud de Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak üzere Türkiye'ye geldi.
Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak amacıyla,İstanbul'da bulunuyor.
Editör: TE Bilişim