Denizcilik araştırma finans ve danışma şirketi Drewry, küresel filo bazındaki tüm yıl tahminlerini revize etti. Drewry küresel konteyner taşımacılığı şirketlerinin önceki tüm zamanların rekorlarının en az beş katı olmak üzere, 150 milyar dolarlık faiz ve vergi öncesi kazanç açıklama yolunda olduğunu öne sürüyor.

 2022'de daha da büyük FVÖK'ler elde edielcek!

Ayrıca, spot piyasanın son günlerde zirve yapmış olabileceğine dair öngörülere rağmen Drewry, denizcilik şirketlerinin müşterilerle önemli ölçüde daha yüksek uzun vadeli sözleşmeler imzalaması dolayısıyla 2022'de daha da büyük FVÖK'ler elde edeceğini tahmin ediyor.

Drewry verileri, 2. çeyrekte 39.2 milyar dolarlık bir FVÖK ile 2020'deki aynı döneme göre 11 kat iyileşme kaydedildiğini gösteriyor.

Tahminler dörde katlandı!

Drewry, 2021 yılına, sektörün gidişatı nedeniyle deniz taşıma şirketlerinin toplam 35 milyar dolar kazanacağını tahmin ederek başladı. Drewry'nin ilk öngörüsünün dört katından fazla olan bu son revize, bu yılki fiyat artışlarının ne kadar şaşırtıcı ve meteorik olduğunun altını çiziyor. Diğer yandan gelecek yıla bakıldığında Drewry, 150 milyar dolarlık rakamın aşılabileceğini öne sürüyor.

Editör: TE Bilişim