Hollanda merkezli gemi inşa şirketi Damen, Ukrayna'nın devam eden işgali nedeniyle Rusya'daki müşteriler için inşa edilen gemilerin teslimatlarını durdurmaya karar verdi.

Firma sözcüsü Hollanda medyasına, kararın şirketin kazançları üzerinde kayda değer bir etkisi olmasını beklediğini söyleyerek "Bu önemli bir miktar" ifadelerini kullandı.

Kararın,  römorkörler ve balıkçı tekneleri gibi halihazırda sözleşmesi yapılmış veya inşa aşamasında olan bir dizi gemiyi etkilediği gibi Damen'ın onlarca tedarikçisini de etkileyeceği belirtiliyor.

Firma yetkilisinin PZC'ye verdiği demeçte, "Bu bölgeden elde ettiğimiz kazanç ciromuzun önemli bir kısmı. Dolayısıyla bu kolay bir karar değildi."

Diğer yandan Equinor, Shell, Wintershall Dea ve ExxonMobil dahil olmak üzere çoğu petrol şirketi Rusya operasyonlarını askıya almayı kabul etti. En büyük 6 deniz taşımacılığı şirketinden beşi - China Cosco hariç - Rusya pazarından tamamen veya kısmen çekildi. Ayrıca Samsung ve Apple Rusya pazarına teknoloji ürünleri tedarik etmeyi durdurdu. Ford ve General Motors, Rusya satış operasyonlarını askıya aldı. Visa, Mastercard ve American Express, Rusya'daki ödeme operasyonlarını askıya aldı, ancak mevcut kartlar yurt içi satın alımlarda çalışmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim