CMA CGM, Kuzey Amerika limanlarına uğrak yapacak bugüne kadarki en büyük LNG ile çalışan konteyner gemileri olan altı adet LNG ile çalışan 15.000 teu gemiyi transpacific rotasına konuşlandıracak.

Toplam 36 LNG ile çalışan gemisi olacak!

Bu yeni gemilerden ilkinin Ekim 2021'de teslim edileceği ve tüm gemilerin 2022'nin sonunda tam olarak faaliyete geçeceği belirtildi. Bu tarihe kadar Fransız devin ağırlıklı olarak Asya-Avrupa tradelanında itiş gücünü LNG ile sağlayan toplam 32 gemi çalıştıracağı biliniyor.

LNG'de en büyük yatırım!

CMA CGM, LNG yakıtlı gemi tonajında bugüne kadarki en büyük yatırımı gerçekleştiren deniz taşımacılığı şirkti oldu. Şu anda, biyo-LNG olanaklarını aktif olarak araştırdığı bilinen CMA CGM, aynı zamanda Geleceğin Enerjisi Koalisyonu'nun (Coalition for the Energy of the Future) kurucu üyesidir. İki yıl önce Fransa'da başlatılan diğer üyeler arasında Airbus, Carrefour, ENGIE, Total ve Wärtsilä gibi şirketler bulunmakta. Koalisyon bu hafta karbon nötr sıvılaştırılmış doğal gaz geliştirmek için çalışmalar yürüttüğünü açıkladı.

LNG geleceğin teknolojisi olmayabilir!

Transpasifik LNG ile çalışan konteyenr gemileri duyurusu CMA CGM başkanı ve CEO'su Rodolphe Saadé tarafından Journal of Commerce tarafından düzenlenen sanal TPM konteyner konferansının açılış oturumunda yapıldı.

Saadé, TPM oturumunda "Belki LNG geleceğin teknolojisi değildir" diyerek bugün LNG'yi eleştirmek yerine harekete geçmenin daha önemli olduğunun altını çizdi.

Saadé, 30 dakikalık Soru-Cevap sırasında kısa süre önce dört kargo uçağı alımıyla kurulan hava kargo bölümü ile grubun lojistik tarafını büyütme kararını açıkladı. Saadé bu konuda; "Covid sırasında kargo uçağı kıtlığını fark ettik.'' ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim