CMA CGM dün yaptığı açıklamada, "ACT with CMA CGM (CMA CGM ile hareket et) serisinde bulunan çözümler ile CMA CGM Group’un müşterileri kargolarını karbon nötr hale getirebilir ve aynı zamanda nakliye sektöründe enerji geçişini ileri safhaya taşımaya yardımcı olabilir." dedi.

''ACT with CMA CGM'' projesinin dört hizmet sunduğu açıklandı. Bunlardan ikisi yakıtla ilgili olduğu belirtildi. CMA CGM müşterilerin mallarını LNG veya biyoyakıtla çalışan gemilerle taşımayı teklif ettiğini bildirdi.Bunun yanında iki yeni karbon ayak izi izleme ve karbon emisyonu dengeleme teklifi olduğu açıklandı. Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan Eco Monitor, müşterilerin karbon ayak izlerini gerçek zamanlı olarak takip etmelerine olanak sağlacağı kaydedildi. Bunun dışında müşteriler İsviçre'nin Altın Standardı ile birlikte oluşturulan Positive Offset yeni hizmeti müşterilerin dünya çapındaki karbon yakalama projelerine katkıda bulunmasına olanak sağlayacak.

CMA CGM kıdemli başkan yardımcısı Marc Bourdon şu ifadeleri kullandı; “ACT with CMA CGM + aracılığıyla müşterilerimize etkili enerji geçiş çözümleri sunuyoruz.''

Haziran ayında, dünyanın en büyük ikinci konteyner hattı olan MSC de müşterilerine kendi karbon nötr teklifini sunmak için bir karbon kredisi uzmanıyla birlikte çalıştığını açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim