LNG teknolojisini kullanarak denizcilik operasyonlarının sürdürülebilirliğini artırma çabalarının bir adımı olarak, Fransız denizcilik devi CMA CGM Group, Fransa'nın ilk BioLNG tesisini geliştirme projesine katıldı. The Coalition for the Energy of the Future (Geleceğin Enerjisi Koalisyonu), Marsilya limanında BioLNG üretimine yönelik ilk Fransız projesi için fizibilite çalışmasının başladığını duyurdu.

Koalisyon üyeleri, Marsilya'nın ana nakliye limanında sıvılaştırılmış biyometan (BioLNG) üretiminin fizibilite çalışmasını üstlenmek için birlikte çalışacak. Koalisyon üyeleri arasında Métropole Aix-Marseille-Provence, EveRé, Engie'nin bir yan kuruluşu olan Elengy, Fos-sur-Mer, TotalEnergies ve CMA CGM Group yer alıyor.

Üretilen BioLNG CMA CGM'nin LNG tahrikli gemilerinde kullanılacak!

Marsilya Provence bölgesinden gelen evsel atıkların biyolojik olarak parçalanabilen kısmının dönüştürülmesiyle üretilecek BioLNG, Marsilya'daki Marsilya-Fos Limanı'dan kalkan gemiler için tedarik edilecek ve öncelikle CMA CGM Group'un LNG tahrikli gemilerinde kullanılacak.

Koalisyona göre, proje bölgenin evsel atıklarının kullanılması ile hava kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olacak. Denizcilik endüstrisindeki enerji geçişini desteklerken, bölgede yaşayan insanlar için hava kalitesini ve dolayısıyla yaşam kalitesini iyileştirecek. 

CMA CGM Group, Engie ve TotalEnergies, Geleceğin Enerjisi Koalisyonu'nun üyeleri olarak birkaç aydır çalışmalar yürütüyor. 2019'un sonlarında başlatılan Geleceğin Enerjisi Koalisyonu, yeni yeşil modelleri belirlemek, ulaşım ve lojistiğin iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmak için geleceğin enerjilerinin ve teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırmayı hedefliyor.

Editör: TE Bilişim