Mediterranean Shipping Co'nun (MSC) sahip olduğu, 16 Hintli mürettebatı bulunan Anastasia isimli gemi, 20 Eylül'den bu yana Tangshan'ın Caofeidian Limanı'nda demirliyordu. Hindistan dışişleri bakanlığı sözcüsü Anurag Srivastava, "Pekin'deki büyükelçiliğimizin sürekli takibinin ardından, Çinli yetkililer, Tangshan'daki liman yetkililerine MV Anastasia mürettebatının transferi için izinlerini ilettiler." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) geçen yılın Kasım ayında, Çin, Hindistan ve Avustralya hükümetlerini işbirliği yapmaya ve Çin limanlarında bekleyen Jag Anand ve Anastasi isimli 2 geminin yanaşması konusundaki çıkmaza acilen son vermeye çağırmıştı. Gemide görev yapan denizcilerden bazılarının 20 aydan fazla süredir gemide olduğu biliniyordu. Ocak ayında, Jag Anand'ın Japonya'da mürettebatını değiştirmek üzere Jingtang Limanı'ndan ayrıldığı açıklanmıştı.

Operatörler, gemicilik dernekleri ve denizci sendikaları hükümetleri, 1.100'den fazla denizciyi mahsur bırakan Çin kıyı şeridindeki kuru dökme yük gemisi kuyruğunu bir an önce çözmeye çağırıyor. AIS verileri, Kuzey Çin'deki kömür yüklü gemi kuyruğunun nihayet bu haftalarda kısalmaya başladığını gösteriyor.

Editör: TE Bilişim