Çin'in 2050'ye ykadar stratejisi belli oldu

Hükümet, akıllı deniz taşımacılığı endüstrisini geliştirmek için modern bilgi teknolojisi, yapay zeka ve diğer yenilikçi ve yüksek teknolojinin taşımacılık sektörüyle entegrasyonunu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Strateji, Ulaştırma Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa geliştirildi.

Plana göre Çin, akıllı deniz taşımacılığının kilit teknolojilerinde atılımlar yaparak 2025 yılına kadar küresel bir akıllı denizcilik geliştirme ve inovasyon merkezi olmayı hedefliyor.

Bunun ötesinde, 2035 yılına kadar akıllı nakliye hizmeti, güvenlik, çevre koruma seviyesi ve verimliliği daha da iyileştirerek 2050 yılına kadar yüksek kalitede akıllı nakliye sistemi kurmayı hedefliyor.

Stratejide belirlenen kilit görevler arasında, yeni teknolojileri teşvik, güvenlik sistemi, akıllı nakliye ekipmanları ve tesisi için tasarım ve yapım yeteneğini geliştirmek, akıllı gemi teknolojisinin uygulanmasının teşviki, limanları geliştirmek ve uzman iş gücünü arttırmak.

Çin, geçen hafta liman gelişimini destekleme planını yayınlamıştı. 

Editör: TE Bilişim