ABD limanlarından kalkan gemi seferleri üzerindeki kısıtlamalarına meydan okuyan Teksas Valisi Gregg Abbott işletmelerin vatandaşlardan COVID-19 aşı bilgisi talep etmesini yasakladı. 

Vali Gregg Abbott 7 Haziran akşam; “Teksas yüzde 100 açık” diye tweet atarak; “Teksaslılar için herhangi bir sınırlama, kısıtlama veya gereklilik yoktur. Bugün, Teksas'taki herhangi bir işletme veya devlet kuruluşunun aşı pasaportu veya herhangi bir aşı bilgisi talep etmesini yasaklayan bir yasa imzalıyorum." ifadelerini kullandı.

Böylece vali, devlet dairelerinin ve kurumlarının hizmet sağlamak için aşı durumu bilgisi talep etmesini yasaklayan önceki bir yasayı genişletmiş oldu.

Carnival Cruise yolcuları aşılanmış istedi, Texas valisi aşı bilgisini yasakladı!

Texas valisinin kararı, Carnival Cruise Line'ın Temmuz ayında Galveston'dan iki yolcu gemisiyle sefere devam edeceğini ve tüm yolcuların aşılanmasını gerektirdiğini söylediği gün geldi. Kararı açıklayan Carnival Cruise Line başkanı Christine Duffy, “Aşılanmamış misafirlerle, CDC gereklilikleri ve özellikle küçük çocuklu çok sayıda aile göz önüne alındığında, misafirlerimizin beklediği deneyimi sunmayı çok zorlaştıracaktır. Sonuç olarak, alternatifimiz ABD'den gelen gemilerimizi Temmuz ayı boyunca aşılı misafirlerle işletmek” dedi.

Vali Abbott, kruvaziyer hattının yolcularından aşı kanıtı talep etmesine neden izin verildiği eleştirisine, “Teksas, herhangi bir kısıtlama veya sınırlama veya gereklilik olmaksızın yüzde 100 açıktır!” yanıtını verdi.

Royal Caribbean International ve MSC Cruises dahil olmak üzere birçok kruvaziyer şirketi, yaz aylarında aşı gerekmeden gemi seyahatlerine devam etme planlarını açıkladı. Royal Caribbean, Temmuz ayından itibaren hem Florida hem de Teksas'tan denize açılmayı planlarken, Celebrity Cruises markası, Port Everglades'ten aşı şartıyla sefefrlerine başlamak üzere planlama yapıyor. Carnival Cruise Line, Florida ve CDC (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) ile görüşmelerinin devam ettiğini ve bu hafta sonuna kadar Florida'dan hareket eden gemi seferleri için planlarını güncelleyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim