Fransa'nın Cannes şehrinde bu yıl 69’uncusu düzenlenen “Cannes Film Festivali “renkli görüntülerle başladı. Festival yarışan filmler arasında yer almayan "Cafe Society" filmi ile başladı. 22 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde, Altın Palmiye için yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını ünlü yönetmen George Miller yapıyor. Festival için yaklaşık 200 bin filmseverin Cannes’e geldiği tahmin ediliyor.

Festivalde jüri üyeliğini ünlü yönetmenler Laszlo Nemes (Macar yönetmen) , Arnaud Desplechin (Fransız yönetmen, Valeria Golino İtalyan (yönetmen) ile ABD'li aktris Kirsten Dunst, Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Kanadalı aktör Donald Sutherland, Fransız aktris Vanessa Paradis ve İranlı yapımcı Katayoon Shahabi yapacak.

Festivalde, 21 film ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak. Daha önce 17 film olarak açıklanan bu sayı son anda 21’e çıkartılmıştı. François Truffaut filmlerindeki rolüyle büyük beğeni toplayan Fransız aktör Jean-Pierre Leaud, bu yıl Altın Palmiye Onur Ödülü'nü layık görüldü.

Paris saldırıları sebebiyle güvenlik en üst seviyede. Daha önce festival alanını ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, çok sayıda polis ve askerin güvenliği sağlamak için görevlendirildiğini söylemişti.
Cihan
Kaynak: cha