Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda yapılan Türk vatandaşlarının üye ülkelerde serbest dolaşım hakkı görüşmelerinin açıklamalarda bulundu.
Görüşmelerde birçok konuda Türkiye'nin yetersiz bulunduğunu belirten Bozkır, Ankara'nın kendisinden istenilen şartları yerine getirme hususunda olumlu yaklaşım sergilediğini ifade etti. Bozkır, ancak Avrupa'nın bu ilerlemeden memnun kalmadığını belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nda görüşülen vizesiz seyahat konusunda en büyük problemin terör yasası olduğu hatırlatıldı. Bu konuda yapılması gereken düzenlemelerin halen yapılmadığını iddia eden AB yetkilileri, Ankara'dan gereken adımları atmasını istiyor. Daha önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör yasası ile ilgili hiçbir değişiklik yapılmayacağını, sayısız şehit verildiğini, bu şekilde parlamento isteklerine devam ederse "siz yolunuza biz yolumuza bakarız."şeklinde yanıtlamıştı.

Dün akşam Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen görüşmelerin ardından yapılan eleştirilerde Türkiye'de özgürlüklerin olmadığı illeri sürülmüştü.


Cihan
Kaynak: cha