Gemilerin mevcut tahrik sistemlerinde köklü değişiklikler yapılmaksızın hemen kullanılabilir bir alternatif enerji kaynağı olması nedeniyle biyoyakıtlara olan ilginin artmasıyla Bunker One, biyoyakıt ikmal hizmeti başlatarak deniz taşımacılığı şirketlerine geçiş sürecini desteklemek için gerekli adımları attığını duyurdu.

Bu kapsamda Bunker Holding'in, Danimarka boğazlarında faaliyet gösteren gemiler için gemiden gemiye (STS) biyoyakıt ikmal hizmeti sunacağı açıklandı.

Bunker Holding CCO'su Christoffer Berg Lassen, “Sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçişin güçlü bir destekçisiyiz ve bir süredir bu önemli gündemdeki çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Sürdürülebilir deniz yakıtlarıyla ilgili hala birçok cevaplanmamış soru ve belirsizlik olduğunun farkındayız, ancak biyoyakıtın doğru yönde atılmış önemli bir adım olmasının yanı sıra, dünyanın en büyük yakıt tedarik şirketi olarak bizim için doğru adım olduğundan eminiz." ifadelerini kullandı.

İlk adım olarak, Bunker One’a ait Amak Swan isimli tankerin tahrik sisteminde biyoyakıt denemelerine başlandı. Şirket, kalite kontrol testlerinden sonra, ikinci nesil bir biyoyakıt olan yeni B30 biyoyakıt karışımını kullanmaya karar verdiğini açıkladı. İlk hesaplamalar neticesinde, biyoyakıt kullanımının Amak Swan isimli geminin CO2 emisyonlarını yüzde 26 oranında düşürdüğü belirtildi. 

Toplam kapasitesi 3500 MT olan tanker, Skaw ve Göteborg bölgelerindeki Danimarka boğazlarında seyreden gemilere de biyoyakıt tedarik hizmeti sunmaya başlayacak. Amak Swan isimli geminin, ürün piyasaya sürülmeden önce dört hafta daha kullanacağı belirtildi.

M / T Amak Swan isimli geminin Uni-Tankers'a ait olduğu ve Bunker Holding iştiraki Bunker One tarafından işletildiği bilinmekte.

Editör: TE Bilişim