Atina Satılık Yunan tersaneleri için Cosco'yu cezbetmeye çalışıyor

Yunan hükümeti Skaramangas ve Elefsina tersanelerinin satışı konusunda Cosco'nun ilgisini çekmeye çalışıyor fakat Çinli şirket aşırı borcun sözkonusu olduğu duruma karşı isteksiz görünüyor.

Başbakan Aleksis Çipras, O'nun yardımcısı Yiannis Dragasakis ve Ekonomi Bakanı Stergios Pitsiorlas, Siros adasındaki tersane de dahil olmak üzere, Yunanistan'ın gemi inşa ve onarım sanayinin canlandırılması konusundaki ilgisini Çinli yetkililere bildirdi. Bu ilk olmadı, üç yıl önce Antonis Samaras liderliğindeki hükümet Cosco'ya bu fikri aşılamaya çalışmıştı.

Ancak, Yunanistan'da Çin gemilerini inşa etmek konusundaki ön görüşmeler somut sonuca yol açmadı. Bazı kaynaklara göre Cosco Yunanistan'da gemi inşa ve onarım faaliyeti ile ilgilense bile Çinli Devin yönetimi Yunan hükümeti ve Avrupa Komisyonu arasında devam eden tersaneler konusunda devlet sübvansiyonlarının dönmesi konusundaki savaşa katılmak istemiyor. Burada faiz dahil 540 milyon euro'yu geçen bir miktar sözkonusu ve bu tersaneyi satın alanın sorumluluğu olacak.

(Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı)

Editör: TE Bilişim