A.P. Moller Holding, elektrolizör teknolojisini büyütmek için çalışan bir Danimarkalı şirket olan Green Hydrogen Systems'a finansman sağlayacağını açıkladı.

Toplam yatırım 34 Milyon doları geçti!

Anlaşma şartlarına göre Moller, dönüştürülebilir kredi şeklinde Çevre Dostu Hidrojen Sistemlerine yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Ayrıca Moller 2007 yılında kurulan Green Hydrogen Systems şirketinin yönetim kuruluna bir üye atama hakkına da sahip olacaklar.

A. P. Moller Holding CIO'su Jan T. Nielsen; "Hidrojeni endüstri, denizcilik ve ağır nakliye için gelecekteki çevre dostu enerji kullanımının önemli bir parçası olarak görüyoruz. Green Hydrogen Systems, çevre dostu enerjiye dayalı elektrolitik hidrojen üretimi için teknoloji platformuna sahip ve bu platformu daha da geliştirmeleri için onlar finansman sağlamaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Moller'e ek olarak, Green Hydrogen Systems'ın ana hissedarı Nordic Alpha Partners yaklaşık 8,5 milyon dolar ve mevcut hissedar Norlys Holding şirkete 1,2 milyon dolar daha yatırım yapmayı kabul etti. Böylece toplam yatırım 34 milyon doları aştı.

Yeşil enerji piyasasında eşi görülmemiş bir ivme var!

Green Hydrogen Systems CEO'su Sebastian Koks Andreassen; "Endüstriyel talep ve önümüzdeki yıllarda hidrojen kapasitesini keskin bir şekilde artırmaya yönelik siyasi kararlarla desteklenen çevre dostu enerji piyasasında eşi görülmemiş bir ivme var." dedi.

Şirket, yaklaşan fırsatların bir göstergesi olarak AB’nin yakın zamanda duyurduğu hidrojen stratejisine işaret ediyor. AB'nin 2024'e kadar 6 GW ve 2030'a kadar 40 GW kurulu güç hedeflendiğini vurguluyor(bugünkü değeri yaklaşık 300 MW). Buna ek olarak, Almanya, Hollanda, Fransa, Portekiz ve Norveç'in hidrojen üretimi için ulusal stratejiler oluşturduğunun altı çizildi.

Editör: TE Bilişim