Greenpeace'in Antarktika elçisi Oscar ödüllü oyuncu Javier Bardem, Antarktika Okyanusu'nun 270 metre derinine iki kişilik özel bir deniz altı ile 2 saatlik bir dalış gerçekleştirdi.

Bardem 2 saat süren heyecan verici bu deneyimin ardından tekrar Greenpeace'in Antarktika Okyanusu'ndaki seferine katıldığı Arctic Sunrise gemisine döndüğünde gördükleri karşısında büyülendiğini belirtti.

Bardem, keşif yolculuğunu şöyle anlattı; "Denizin dibine vardığımızda, gördüğüm yaşam çeşitliliğinin renkleri karşısında şaşkına döndüm. Ben bir biyolog değilim ama Antarktika Okyanusu'nun en dibinde mercan ve süngerlerin pembe, sarı ve yeşil dünyası ile karşılaşmak benim için bir sürprizdi. Gördüğüm renk ve yaşam çeşitliliğinin büyüklüğü çok etkileyiciydi. Denizin dibindeki renkli yaşamlara yolculuk ve orada gördüklerini belgelendirmek inanılmaz derecede önemli bir görev. Burada görülenler, belgelenenler aynı zamanda bu eşsiz okyanusu korumanın neden bu kadar önemli olduğunun da kanıtı. Bu dalış benim için, insanlar olarak neden doğaya saygı göstermek zorunda olduğumuza dair de bir deneyim oldu."

Greenpeace, Antarktika Okyanusu'nda dünyanın en büyük koruma alanının ilan edilmesi için Arctic Sunrise gemisi ile 3 aylık bir keşif turuna çıktı. Keşifte ilk defa Antarktika Okyanusu'nun en dibine inilerek bilimsel araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bulgular, Ekim ayında Antarktika Okyanusu Komisyonu'nu, Antarktika Okyanusu'nda 1.8 milyon kilometrekarelik alanın koruma alanı ilan edilmesi için ikna edebilme yolunda da son derece önem taşıyor.

antarktika-okyanusunun-en-derinine-indi_1.jpgantarktika-okyanusunun-en-derinine-indi_2.jpgantarktika-okyanusunun-en-derinine-indi_3.jpg

Editör: TE Bilişim