Oscar ödüllü dünyaca ünlü oyuncu Javier Bardem, Greenpeace’in Antarktika’da dünyanın en büyük koruma alanının oluşturulması için gemiyle çıktığı sefere katıldı.

Greenpeace’in Antarktika Okyanusu elçisi olarak Güney Kutbu’na giden ünlü oyuncu, kampanyaya destek vermek için de ilk defa Twitter ve Instagram hesabı açtı. Sosyal medyaya “Antarktika Okyanusu’nu Koru” kampanyası ile katılan Bardem gemideki kamarasından kaleme aldığı yazısında, “Dünyaya sadece bir ekranın ardından bakmamak için bugüne kadar sosyal medyaya hiç dahil olmadım. Ve şimdi tam da bu nedenle sosyal medyaya dahil oldum” dedi ve ekledi: “Geçtiğimiz hafta Twitter ve Instagram’a kahvaltımla ilgili güncellemeleri paylaşmak için değil; sizlerle dünyanın sonuna gerçekleştirdiğim bu yolculuğu paylaşmak için katıldım.”

Çevreci mesajlar

İspanyol oyuncu, ağabeyi Carlos Bardem ile Greenpeace’in Antarktika kampanyasına verdikleri desteği ve dünyanın en uç noktasındaki heyecanlı, macera dolu gemi seferine katılış nedenlerini ise şöyle anlattı: “Bizler fark etmesek bile hepimizin hayatları Antarktika’da olanlarla bağlantılı. Siz de bu yolculukta bana katılın, dünyadaki en büyük koruma alanının oluşturulması için birlikte harekete geçelim. Üçte ikisi sularla çevrili mavi bir gezegende yaşıyoruz. Ne var ki dünyada kıtalardan daha fazla yer kaplayan oksijen kaynağı okyanuslar, iklim değişikliği, kirlilik ve endüstriyel balıkçılık tarafından tehdit ediliyor. Antarktika Okyanusu’nu koruyarak penguenlerin, balinaların yuvalarını korumakla kalmayacağız aynı zamanda iklim değişikliği ile mücadelede dünyamızı da korumuş olacağız.” Seferinde penguenleri yakından görme şansına erişen Bardem, gemi yolculuğu boyunca hayalinin dev balinalarla da karşılaşmak olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim