Avustralya hükümeti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, COVID-19 nedeniyle mürettebat değişikliği yapmanın daha zor olabileceğini, ancak bunun artık denizcileri bir yıl veya daha uzun süre gemide tutmak için geçerli bir mazeret olmayacağını açıkladı. Ülkenin deniz düzenleme kurumu, Mart ayından itibaren Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin hizmet süresi sınırını tam olarak uygulamayı planlıyor.

MLC (Denizcilik Çalışma Sözleşmesi)'ye göre, bir denizcinin bir gemide kesintisiz olarak hizmet verebileceği maksimum süre 11 aydır.

COVID-19 seyahat kısıtlamaları ve sınır kapatmalarının zorlukları nedeniyle, Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi dahil olmak üzere devlet liman düzenleyicilerinin bu kural için esnek bir yaklaşım benimsediği vurgulandı. Bunun, bazı operatörlerin gemide çalışan denizcileri 12, 15 ve bazen 20 ay boyunca gemide çalıştırmasına olanak sağladığı belirtildi.

MLC sınırı yazıldığı şekilde uygulanacak!

AMSA'nın operasyon genel müdürü Allan Schwartz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ajansın denizcileri 11 aydan fazla gemilerde tutmayı sürdürülebilir bir iş uygulaması olarak görmediğini söyledi. Avustralya, MLC sınırını 28 Şubat 2021'den itibaren yazıldığı şekliyle uygulayacağını açıkladı.

Schwartz, "Bize göre gemi operatörlerinin COVID-19'in getirdiği yeni düzene uyum sağlamaları, denizcilerin ülkelerine geri gönderilmesi ve mürettebat değişiklikleri için yeni planlar geliştirmeleri için yeterli zaman geçti." dedi.

Editör: TE Bilişim