Almanya’nın Dormagen şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş'e (IGMG) bağlı olarak faaliyet gösteren 'İGMG Dormagen Meryem Ana Camii' binası hizmete açıldı.

Açılışa, T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Dormagen Belediye Başkan Yardımcısı Michael Drest, İGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç ve kente bulunan kiliselerin temsilcilerinin yanı sıra kalabalık camii cemaati katıldı.

Açılış öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan İGMG Dormagen Meryem Ana Camii Başkanı Niyazi Kavuş, "Bu camiler sayesinde yaşadığımız topluma faydalı insanlar yetiştireceğiz. Medine'de Peygamber efendimiz hiçbir ayrım yapmadan herkesin dinini yaşamasına müsaade etmiş ve kimseyi zorlamamıştır. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır 'Allah'ın mescitlerini; ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekât veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar tamir ederler. İşte bunlar doğru yolda olup, başarıya ulaşacakları umulur', Elhamdullillah sizlerin katkılarıyla Kabe’nin şubesini burada inşa ettik." dedi.

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Dormagen Belediye Başkan Yardımcısı Michael Drest ve İGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç açılış kurdelesini kesti ve misafirlerle birlikte yeni binayı gezdiler. 4 bin metrekare alan üzerinde bulunan İGMG Dormagen Meryem Ana Camii, yaklaşık bin 500 metre kapalı alanda mescit, gençlik kolları, kadın kolları ve kuran kursu bulunuyor.
Cihan
Kaynak: cha