Almanya'da yetkililer, gros tonaj olarak dünyanın en büyük yatı olarak bilinen Dilbar'a, Rus oligark Alisher Usmanov'un kız kardeşi Gulbakhor Ismailova'ya ait olduğunu belirledikten sonra el koydu. Dilbar'ın Alisher ve Gulbakhor kardeşlerin annelerinin adı olduğu belirtildi.

156 metre boya, 16.000 Gros tonaja sahip

Metalloinvest, Kommersant ve Megafon'un sahibi ve Deep Sea Minerals Finance'in en büyük hissedarlarından biri olan Rus oligark Alisher Usmanov ve ailesi de Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle bağlantılı olarak ABD ve Avrupa Birliği tarafından yaptırıma tabi tutuluyor. Hamburg'daki tersanede bulunan 156 metrelik mega yat, işgalin başlamasından birkaç gün sonra, Mart ayı başlarında Alman yetkililer tarafından gözaltına alınmıştı.

Dilbar'ın gözaltına alınması başlangıçta soruşturmalar devam ederken geçici bir önlem olarak gösterildi. Ancak perşembe günü, Almanya Federal Polisi (BKA) İsmailova'nın gemide intifa hakkı sahibi olduğunu belirlediğini duyurdu ve mega yata el koydu.

Bir yatta bulunan en büyük havuza sahip

16.000 GT Dilbar, hacim olarak dünyanın en büyük kişisel mega yatı olarak biliniyor. 156 metrelik boyu ile aynı zamanda türünün en uzun altıncı gemisi. 40.000 metrekarelik geniş iç mekanında 25 metre uzunluğunda, 180 metreküplük bir havuzu da var. Havuz şimdiye kadar bir yatta bulunan en büyük havuz olarak bilinmeke.

Editör: TE Bilişim