Alman gemi inşa derneği VSM, uluslararası rekabetteki bozulmalardan dolayı ülkenin denizcilik ekipmanları ve tersane sektörlerinde ''geri döndürülemez'' olarak nitelendirilen bir beceri kaybı oluşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ulusal düzeyde ve AB düzeyinde hükümet müdahalesi olmaz ise, VSM, Alman tersanelerinin önümüzdeki on yılda büyük bir düşüş riski altında olduğu konusunda uyardı.

Sektör yüksek mühendislik gerektiren gemi inşa ile sınırlanıyor!

Tüm dünyada olduğu gibi Alman gemi yapımcılarının da yıllardır genel amaçlı ticari gemilerde Asyalı rakiplere karşı pazar payı kaybettikleri belirtilirken, sektörün, özel amaçlı gemi inşa olarak adlandırılan yüksek mühendislik ve son teknoloji kullanımı gerektiren kruvaziyer, yat ve savunma sanayi gibi sözleşmelerle daraldığı belirtiliyor.

Orta ölçekli şirketler Çin'in stratejik eylemlerine karşı koyamaz!

VSM başkanı ve gemi inşa şirketi Fassmer'in Genel Müdürü Harald Fassmer; “Orta ölçekli bir şirket sahibi olarak Çin devletinin stratejik eylemine karşı koyamazsınız. Bu nedenle aktif bir politikaya ihtiyacımız var. Temel gemi inşa becerilerinin geri döndürülemez bir şekilde kaybedilmesi riski var.'' ifadelerini kullandı.

Talancı rekabet Asya'da büyük sübvansiyonlarla destekleniyor!

Meyer Werft Genel Müdürü Bernard Meyer; "Avrupa gemi yapımı on yıllardır pazar payını kaybediyor, çünkü talancı rekabet, özellikle Asya'da büyük sübvansiyonlarla destekleniyor ve Avrupa bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Bu nedenle, şimdi soru Almanya ve Avrupa'daki sivil gemi inşa endüstrisinin on yıl içinde önemli ölçüde ayakta kalıp kalamayacağıdır." ifadelerini kullandı.

VSM genel müdürü Reinhard Lüken Avrupa düzeyinde tutarlı bir önlem çağrısında bulunarak ve alınacak önlemlerin uygulanabilirliğini Avrupa pazar payı büyüklüğü üzerinden anlatarak; “Avrupa Birliği, dünyadaki en büyük denizcilik pazarına sahiptir. Kıtamızın coğrafyası nedeniyle, denizde yüksek miktarlarda ekonomik faaliyet sağlanmakta. Bu nedenle, Avrupa'da büyüme ve sürdürülebilirlik için tüm denizcilik yeteneklerimizi en iyi şekilde kullanma gücüne sahibiz." dedi.

Editör: TE Bilişim