Avustralya'da, ülkenin en kârlı ihracatlarından olan sıvılaştırılmış doğal gaz üreticileri (LNG), küresel yakıt talebini bozan ve fiyatları yıldaki en düşük seviyelere düşüren salgın tarafından kötü etkilendi.

Woodside, Origin Energy ve Oil Search gibi önde gelen LNG üreticileri bu hafta ciddi değer düşüşleri açıkladı ve yatırımcıları gerilemenin etkilerinin yıllarca sürebileceği konusunda uyardı.

Yeni rakamlar haziran ayında yüklenen tanker sayısının 93'den 85'e düştüğünü ve bunların üçte birinin teslimatlarının ertelendiğini ortaya koyuyor. Enerji danışmanlığı EnergyQuest, 33 yük gemisinin hala açık denizde demirlediğini, daireler çizdiğini ya da varış talimatlarını beklerken daha düşük hızlarda seyahat ettiğini söyledi.

LNG ihracat gelirinin 3,74 milyar $ 'dan mayıs ayında 2,87 milyar $' a kadar düşmesi Avustralya'dan geçen LNG kargo sayısında # düşüşe neden oldu.

"Gelirler düşen petrol fiyatının belirtilerini gösteriyor."

EnergyQuest genel müdürü Graeme Bethune, "Gelirlerdeki düşüş, haziran ayında görülen düşük ihracat hacimlerinin ve düşük petrol fiyatının bir sonucudur." dedi.

Woodside'ın çarşamba günü açıkladığı rakamlara göre, haziran çeyreğindeki ortalama LNG fiyatı, bir önceki çeyrekte 8,10 ABD dolarından 8,3 düşüşle BTU birimi başına 5 ABD dolarına indiğini gösterdi. Şirket, LNG fiyatlarının Bu yıl 3, 2021'de 4,4 ve 2025'te 8 ABD doları olacağını öngörüyor.

Katar'dan sonra dünyanın en büyük LNG ihracatçılarından biri haline gelen Avustralya için düşük fiyatların ciddi sonuçları olacak gibi duruyor.

Editör: TE Bilişim