Abu Sayyaf Korsanlarına Karşı Çok Uluslu Deniz Devriyesi Kuruldu

Denizlerde adam kaçırma öldürme faaliyetlerinde bulunan Abu Sayyaf silahlı korsanlarına karşı Filipinler, Malezya ve Endonezya ortak devriye birliği kuruyor

Filipinler, Malezya ve Endonezya'nın birkaç ay içinde korsan kaynayan sularda ortak deniz devriye gücü oluşturma kararı aldığı bildirildi. Filipinlerde, DEAŞ bağlantılı Abu Sayyaf'a bağlı silahlı güçlerin birkaç saldırıyla denizlerde rehine alıp öldürmesinin ardından böyle bir karar alındığı kaydedildi.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, perşembe günü yaptığı basın toplantısında, Kuala Lumpur ve Jakartar'daki mevkidaşlarının, bu üç ülkenin ticari gemilerinin bu sularda güvenli seyretmesi için bir deniz devriye gücü oluşturma kararı aldıklarını söyledi.

Delfin Lorenzana, kurulacak deniz devriye gücünün Nisan veya Mayıs aylarında görevine başlayacağını açıkladı. DEAŞ'la bağlantısı olduğu bildirilen Abu Sayyaf silahlı grubun fidye için balıkçı veya ticari gemilerden insan kaçırıp fidye karşılığı serbest bıraktığı fidyesi verilmeyenlerin öldürüldüğü ifade edildi. Aba Sayyaf grubu geçen ay kaçırdığı, fidyesi ödenmeyen bir Alman vatandaşını, başını keserek öldürmüştü.

Editör: TE Bilişim