ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplam 5 adet düştü. 

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de faaliyetini sürdüren petrol ve doğalgaz sondaj kule sayısı 5 Haziran 2020 tarihi itibarıyla son bir haftada 5 adet düşüşle 279 oldu. Böylece sondaj kule sayısı 5 hafta önce gördüğü 80 yıllık tarihinin en düşük seviyesini üst üste beşinci haftada da revize etmiş oldu. Petrol ve doğalgaz kule geçen yılın aynı dönemine göre ise 690 adet azaldı. 

Verilere göre ülkede petrol sondaj kule sayısı 7 adet düşüşle 199 adet olurken, doğalgaz sondaj kulesi sayısı 2 adet artışla 78 olarak açıklandı. ABD'de petrol ve doğalgaz ortak sondaj kule sayısı değişmeyerek 2 oldu.

Sondaj kulelerinin 266 adedi karada, 0 adedi iç sularda, 13 adedi ise açık sularda yer aldı. ABD'nin en büyük petrol üretim merkezi olan Teksas'ta kule sayısı 1 adet düşüşle 114 adet olurken, en büyük havzası olan Permian'da kule sayısı 4 adet düşüşle 137 olarak açıklandı. 

ABD'de sondaj kulelerinin 246 adedi yatay(Herizontal), 22 adedi yönlü (Directional), 11 adedi dikey (Vertical) olarak açıklandı. 

KANADA’DA SAYI DEĞİŞMEDİ

Kanada'da sondaj kule sayısı değişmeyerek 21 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı geçen yıl aynı döneme göre ise 86 adet azaldı.

 Kanada'da petrol kule sayısı değişmeyerek 7, doğalgaz kule sayısı değişmeyerek 14 olarak gerçekleşti. 

Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 13 oldu. Kuzey Amerika'nın tamamında sondaj kule sayısı 5 adet düşüşle 300 adet seviyesine geldi. 

Editör: TE Bilişim