Louisiana'da 13 Nisan’ın öğleden sonra meydana gelen kazada Fourchon Limanı'nın sekiz mil güneyinde Seacor Power isimli kaldırma gemisinin fırtına nedeniyle alabora olduğu açıklanmış, yaşanan kazadan sonra denizcileri kurtarmak üzere harekete geçen bölgedeki gemiler ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri 6 günlük süreçte mürettebattan 5 kişinin cansız bedenini bulurken, 6 kişinin kurtarıldığı, 8 kişinin ise bulunamadığı açıklandı.

ABD Sahil Güvenlik Pazartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada arama kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

9200 mil karelik alan 175 saat boyunca arandı!

Mürettebat için yürütülen altı günlük aramada, 9200 mil kareden fazla bir alanın kümülatif bir şekilde 175 saat boyunca Sahil Güvenlik botları, helikopterler, STK kuruluşlarına ait gemiler ve özel kayıklarla arandığı belirtildi.

Aramanın ilk gününde Seacor Power isimli jack-up platform olarak adlandırılan kendi kendine yükselebilen kaldırma gemisinin alabora olmasından kısa bir süre sonra hayatta kalan altı kişi kurtarılmıştı. İlerleyen günlerde beş mürettebat üyesi ölü bulundu.

''Aramayı durdurmak en zor kararlardan biridir...''

New Orleans Sahil Güvenlik'te kaptan olan Will Watson; “Bir aramayı askıya almak, Sahil Güvenlik'in alması gereken en zor kararlardan biridir. Ekiplerimiz, kayıp mürettebatı sevdiklerine götürme umuduyla son altı gün boyunca durmaksızın çalıştılar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim