Kötü hava koşullarından kaçınmak için yapılan uzun mesafeli bir seyirde, Birleşik Krallık Kraliyet Donanması'na ait HMS Forth gemisi, Güney Afrika'nın yaklaşık 1.500 mil batısında yer alan ve dünyanın üzerinde yerleşim olan anakaraya en uzak adası Tristan da Cunha'ya aşı dağıttı. HMS Forth, adayı sekiz ay içinde ziyaret eden ilk gemi ve altı yıl içinde ziyaret eden ilk Kraliyet Donanması gemisi oldu.

Gidiş dönüş 4,400 deniz mili!

HMS Forth, Falkland'dan yola çıktığı 2,200 deniz mili seyrinin ardından Tristan da Cunha sakinlerine Oxford-AstraZeneca Covid-19 aşısının dozlarını teslim etti. Güney Atlantik'in şiddetli kış fırtınalarından önce gidilmesinin zorunlu olduğu, Tristan da Cunha'nın havaalanının olmadığı ve sahip olduğu tek limanının güney yarımkürede kışın kullanılamadığı vurgulandı.

5.500 millik menzilinin sınırlarını zorladı!

HMS Forth'un 4.400 deniz mili gidiş-dönüş yolculuğu, geminin maksimum 5.500 millik menzilinin sınırlarını zorladı. Yolculuk sırasında yakıt tedariki yapmayan geminin, rüzgar ve akıntıları kullanarak yakıt tüketimini en aza indirerek seyir yaptığı açıklandı.

HMS Forth'un komutanı Chris Hollingworth, "Bu, en yakın tedarik desteği yedi gün uzakta olan bir topluluk için hayati bir seyirdi." dedi.

Editör: TE Bilişim