19. IALA Konferansı, Güney Kore’nin Incheon kentinde başladı

19. IALA Konferansı, Güney Kore’nin Incheon kentinde başladı. Türkiye'nin de aday olduğu IALA Konsey seçimleri yarın yapılıyor.

Dört yılda bir düzenlenen 19. IALA Konferansı, Güney Kore’nin Incheon kentinde başladı. Konferansa, 50’nin üzerinde ülkeden 600 civarında delege katılması bekleniyor. 

Dünyanın dört bir yanından yüzlerce denizcilik uzmanı, Pazartesi günü Güney Kore liman şehri Incheon'da bir araya gelerek daha güvenli su yolları için yeni teknolojiler ve politika yönelimlerini tartıştılar.

19. Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Deniz Feneri Otoriteleri Birliği (IALA) Konferansı, “Başarılı Seferler, Sürdürülebilir Gezegen: Bağlantılı Bir Dünyada Seyir için Seyir Yardımcılarında Yeni Bir Dönem” başlığıyla başladı. 69 ülkeden 500 kadar ulusal, sanayi ve akademik üye katılıyor.

Güney Kore, Japonya ve Çin'den sonra "Deniz Feneri Olimpiyatları" olarak adlandırılan dörtlü toplantı için Asya kıtasından üçüncü ev sahibi.

Güney Kore Denizcilik Bakanı Kim Young-choon, açılış konuşmasında, "Güney Kore, IALA ile işbirliği içinde dijital işaretleme bilgisi paylaşımı için uluslararası standartlar geliştirerek, denizler üzerinde yüksek hızlı bir dijital iletişim hizmeti sunacak." Dedi. 

Haftalık toplantı da, deniz feneri mirasının değerini yeniden tanımlamak ve onları korumak için Incheon Deklarasyonu'nu kabul edecek.

Türkiye, Konferansta Kıyı Emniyeti  Genel Müdürlüğü tarafından temsil edilmektedir.

Editör: TE Bilişim