İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KARİYER GÜNLERİNDE DEV ŞİRKET DÜNYA DENİZCİLİK

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri 7. Konferansında Dünya Denizciliği ağırladı. DÜNYA Denizcilik şirketini temsilen Personel Müdürü Tuncay Saygıver, Personel Müdür Yardımcısı Kaptan Barış Ziya Kaya ve Sn. Sinan katıldılar. Dünya Denizciliğin ekonomik kriz ve ardından gelen resesyon durumunda gemilerin satışıyla ilgili beklenmeyen bir politika izlemesi sonucu öğrencilerin kafasındaki soru işaretleri konferansa olan ilgiyi arttırdı.

Konferans, Personel Müdürü Tuncay Saygıver'in Dünya Denizciliğin son dönemdeki ekonomik ve yapısal durumunu analiz eden açıklayıcı konuşmasıyla başladı. Özellikle satılan gemilerden inmek zorunda kalan stajyer ve zabitanlarını hiçbir şekilde mağdur edilmedikleri, teslim alınan gemilere derhal yerleştirileceğini vurgulayan Sn. Saygıver, sektörde sadece filo yenilemesiyle kalmadıklarını ayrıca son teknoloji ve ergonomik tasarıma uygun gemilere sahip olmanın getireceği avantajlara da sahip olduklarını belirtti.

Konferans akışında sözü devralan Personel Müdür Yardımcısı ve İtü Denizcilik Fakültesi (Y.D.O) 95 mezunu olan Kaptan Barış Ziya Kaya şuan gemilerde aktif görevde bulunan stajyerlerinin durumunu özetledi. Öğrencilerin merak ettikleri sorulara olabildiğince açıklayıcı cevaplar vermeye çalışan Dünya Denizcilik temsilcileri, yine ve yeniden Kariyer Kulübünün organizasyonunda bulunmaktan büyük kıvanç duyduklarını belirtti. Konferans sonrasında organize edilen kokteylde öğrencilerle samimi sohbetlerde bulunan temsilciler gelecek kariyer günlerinde gemilerinin sayısının arttırılmış ve yapısının yenilenmiş olarak geri geleceklerinin vaadinde bulundular.

Editör: TE Bilişim