Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği (DSME) yeni bir gemi sınıfı için yeni bir sipariş aldı: Rus bir müşteri ve anlaşmalı şirketleri için iki adet LNG aktarma mavnasının inşası için 750 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığı açıklandı. Rus şirketin LNG üreticisi Novatek ve kiralama ajansı GTLK olduğu biliniyor.

Planda Mavnalar, Rus Arktik'teki Novatek'in Yamal LNG tesisine hizmet veren pahalı buz kırıcı LNG taşıyıcılarından taşımak üzere kargo alacak. Bu kargoları geminin pazarı boyunca seyrettiği rotada, ara konumlardaki LNG taşıyıcılarına aktaracak.

Terminallerden biri, Kuzey Denizi Rotasının buzlarla kaplanmış bölümlerinin hemen dışında, Kamchatka'da ve diğeri Murmansk yakınlarında olacak.

Bu lojistik planı, Yamal'a ve Ob Körfezi'ndeki  Arctic LNG 2 tesisine hizmet veren buz kırıcı taşıyıcılar için daha fazla mil başına ürün taşıyabilecekleri anlamına geliyor.

360.000 metreküp kapasiteli yeni aktarma mavnaları, buz kırıcı gemilerden ikisi kadar ürünü taşıyabilecek. AB ve Asya pazarlarına nihai teslimatlar için yüklenecek üç standart LNG taşıyıcısını dolduracak kadar ürün kapasitesi var.

İki mavnanın 2022'nin sonuna kadar tamamlanması üzere anlaşıldı.

DSME (Daewoo Shipbuilding), teknik olarak karmaşık diğer LNG gemi sınıflarında, özellikle FSRU'larda ve yüzen LNG tesislerinde (FLNG'ler) global çapta öncülük ediyor.

Editör: TE Bilişim