50'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan DP World, dünya genelinde 2020'nin ilk çeyreğinde limanlarda elleçlenen konteyner hacminde yüzde beşten fazla düşüş olduğunu bildirdi.

COVID-19'un yayılmasından etkilenen çoğu limanda benzer bir daralma olduğunu belirten DP World, 2020'nin ikinci çeyreğinde ise hacimlerde yaklaşık yüzde sekiz düşüş olduğunu bildirdi.

DP World 2020'nin ilk yarısındaki operasyonlarında toplamda, 33,9 milyon Teu konteyner elleçlediğini açıkladı.

Grup Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, “Çoğu endüstri gibi denizcilik ve lojistik sektörü de COVID-19 salgını nedeniyle benzeri görülmemiş zorlu bir dönemden geçiyor” dedi.

Ancak sonuçların, ilk çeyrekte beklenen yüzde 10’luk ve ikinci çeyrekte beklenen yaklaşık yüzde 15'lik tahmini bir düşüşle kıyaslandığında durumun o kadar da kötü olmadığına da dikkat çekti.

Grup Başkanı, sektör değişkenleri belirsizliğini korurken, şirketin sektörün orta ve uzun vadeli temellerinin olumlu seyrettiğini bildirdi. Dahası, DP’nin kargo sahiplerine entegre tedarik zinciri çözümleri sağlama stratejisi ile şirketin küresel ekonomideki sürekli iyileşmeden faydalanabileceğini düşünüyor.

Küresel faaliyetlerini geliştirmek için farklı satın alma stratejileri sürdüren DP World ayrıca, 20 ülkede faaliyet gösteren Güney Kore'deki en büyük bağımsız NVOCC (Gemi Dışı Operasyonel Ortak Taşıyıcı) olan UNICO Logistics Co.Ltd. 'nin yüzde 60 hissesini almayı kabul ettiğini açıkladı.

UNICO, Doğu Asya, Orta Asya ve Rusya arasındaki hızla büyüyen kıtalararası demiryolu taşımacılığı pazarında yer alan çok modlu bir ulaşım uzmanıdır. Buna Trans-Sibirya Demiryolu (TSR) ve Trans Çin Demiryolu (TCR) operasyonları da dahildir.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, "DP World'ün vizyonu, uçtan uca tedarik zinciri çözümleri sağlayıcısı olmaktır. Unico'yu dünya çapındaki ağımıza entegre ederek, Güney Kore ve ötesindeki müşterilerimize daha iyi hizmet sunabileceğiz." dedi.

Editör: TE Bilişim