Toplantıya; İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi MYO, Galatasaray Üniversitesi MYO, Bahçeşehir Üniversitesi MYO, Kocaeli Üniversitesi Karamürsel MYO, Kocaeli Üniversitesi Yıldız Birge Barbaros Denizcilik Yüksekokulu, Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi, ,Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi katılım gösterdi.

Yapılan toplantıda bu sene 29 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihlerinde Bodrum’da gerçekleşecek 12. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin konferans ve atölye okulları katılan delegelerin oy birliğiyle belirlenmiştir. Ayrıca DÖDER, Mart ayı içinde ‘ Türkiye’deki Denizcilik Eğitimi’ hakkında bildirge hazırlayacak ve bu bildirgeyi basın yayın organları aracılığıyla yayınlayacaktır. DÖDER Nisan ayı içinde Türkiye Doğu Karadeniz’deki denizcilik eğitimi veren bütün okulları ziyaret edecektir. DÖDER’in basın yayın organı Denizden Dergisi ise çok kısa bir süre içinde sektör ve öğrencilerle buluşacak.

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu, toplantı sonrası bir yazılı açıklama yaptı. DÖDER’in yaptığı açıklama şu şekildedir;

”DÖDER, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kendisine ve temsil ettiği denizcilik sektörüne yakışan duruş ve tavrını koruyacak ve çalışmalarına ara vermeden devam edecektir geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Uluslarası Denizkızı Kongresi’nin yankıları hala devam etmektedir ve aynı hızla denizcilik öğrencileri olarak çıtamızı yükseltmeye yönelik çalışmalarımızı; projelerimizi var gücümüzle sürdürmekteyiz. Şu anda 18 Okulun temsilcileri olarak görevimizin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Lokomotifimiz Denizkızı Kongresi için çalışmalar son aşamaya geldi.

 

 

Editör: TE Bilişim