Geçiş Ücretleri Artıyor

Reuters ajansının  bildirdiğine göre; Süveyş Kanalı İdaresi, bu yıl transit geçiş ücretlerini ortalama %7.1 olarak, %4.2 - %14.7 arasında arttıracağını ve bunun Nisan ayından itibaren yürürlüğe gireceğini açıklamıştır.                      

Başkan Ahmed Ali Fadel bir basın konferansında, transit geçiş ücretlerindeki artışların, özellikle Çin ve Hindistan’da devam etmekte olan küresel ekonomik gelişmeye ait tahminleri yansıttığını söylemiştir. 

Süveyş Kanalı, geçen Nisan ayında transit geçiş ücretlerini ortalama %2.84 olarak, %1.41 -  %3.73 arasında arttırmış ve gelirlerini rekor seviyelere çıkarmıştır.

Mr. Fadel, Süveyş Kanalı gelirlerinin 2007 yılı için 4.6 milyar dolara çıkacağını ümit ettiğini, bunun Kanal’ın tarihindeki en yüksek miktar olacağını ve 2006 yılındaki 3.82 milyar dolardan %20.5’lik bir artış olacağını ümit ettiğini söylemiştir. 

Süveyş Kanalı; turizm, petrol, gaz ihracatı ve yurtdışında yaşayan Mısırlıların gönderdikleri para havalelerinin yanı sıra, Mısır için önemli bir döviz kaynağıdır.

Mr. Fadel’in söylediğine göre, bu su yolundan geçen gemilerin sayısının 2007’de 20,410’a yükselmiş olduğu ümit edilmekte olup, bu rakam 2006’dakinden %9.4 daha fazladır.

Kaynak: DTO Web Sitesi

Editör: TE Bilişim