Panama Kanalı, Bugüne Kadarki En Büyük Gemiyi Ağırladı  - MV Valparaiso Express

10.500 TEU Valparaiso Express, genişletilmiş Panama Kanalı'nı geçti.

Salı günü Panama Kanalı, bugüne kadar genişletilmiş havuzlarından geçen en geniş  kapasiteli gemiyi,10,589 TEU'luk neopanamax konteyner gemisi  Valparaiso Express'i  ağırladı.

Gemi, Şili, Peru, Ekvador ve Kolombiya'daki uğraklarından sonra Salı sabahı Pasifik tarafındaki Cocoli Locks'dan transit geçişine başladı. Atlantik'e bakan Agua Clara Locks'tan geçişini tamamladıktan sonra, gemi Panama'daki Manzanillo Uluslararası Terminali'nde duracak ve Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda rotasındaki terminallere gidecek.

Gemi 333 metre uzunluğunda ve 48 metre genişliğindedir ve genişletilmiş Panama Kanalı'nın ek kapasitesinden yararlanmak için özel olarak inşa edilen Hapag Lloyd'un yeni 10.500 TEU sınıfındaki beş yeni geminin ilkidir.

Valparaíso Express, Hapag-Lloyd'un 9 haftalık bir rotasyonu kapsayan,  Kuzey Avrupa ve Güney Amerika'nın Batı Sahilindeki önceki iki hizmeti birleştiren  Avrupa ile Güney Amerika'nın Batı Kıyısı arasındaki hizmetin bir parçası olarak  faaliyet göstermektedir. Son dört gemi Nisan 2017'de tamamlandığında, beş geminin hepsi de genişletilmiş Kanalı geçebilecektir. 

Panama Kanal Otoritesi geçişin, genişletilmiş Kanal'ı Haziran ayındaki  açılışından bu yana geçebilecek mega gemilerin yeni bir dönemini müjdelediğini belirtti.

Orijinal kanala göre 70 feet daha geniş ve 18 feet daha derin olan yeni havuzlar, 13.000 ila 14.000 TEU'a kadar Neopanamax gemilerini barındırabiliyor.

26 Haziran'da açılan yeni havuzlarda  500'den fazla gemi geçti.

Ayrıca Valparaiso Express gemisine geçiş için "Green Connection Award" ödülü verildi. Ödül  mükemmel çevre duyarlılığı gösteren, diğerlerini de teknolojileri  ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olan standartları uygulamaya teşvik eden  Kanal müşterilerine veriliyor.

Valparaiso Express, çevre dostu bir kıyı bağlantısı olacak şekilde inşa edildi.  Bu bağlantı, limandayken gemideki yardımcı dizellerin kapatılmasını sağlıyor. Gemi aynı zamanda, yeni Uluslararası Balast Suyu Yönetim Sözleşmesi uyarınca emisyon azaltıcı valf kontrolü ve balast suyu arıtma birimleri bulunan yakıtla verimli 46.530 beygir gücü ana motora sahiptir.

Editör: TE Bilişim