Mahsur kalan mürettebatının ödemesi dokuz ay sonra yapıldı

Great Yarmouth'da  mahsur kalan Hint gemisinin mürettebatının ödemesi  dokuz ay sonra yapıldı

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF)'in bildirdiğine göre İngiltere Great Yarmouth'da geçen Haziran ayında terkedilen Hint sahipli geminin müretebatına ödeme yapıldı ve  nihayet ülkelerine doğru yola çıktılar.

Gemi Great Yarmouth'a Haziran 2016'da geldi ve ödenmemiş maaşlar dolayısıyla Denizcilik ve Sahil Güvenlik Acentesi (MCA) tarafından tutuldu. Bazı mürettebatın maaşları ödendi ve ülkelerine dönmeleri sağlandı fakat  mürettebattan 12 kişi kaldı ve sonrasında hiçbir gelişme olmadı.

ITF müfettişi Paul Keenan. "Böylece mürettebatın adına biz gemiyi tutuklattık. Geminin sahibi banka Ocak ayında bizimle bağlantı kurdu ve ITF ile görüşmek için bir temsilci yolladı. Şu an gemide olan ve daha önce ayrılan tüm mürettebata borçlu oldukları maaşları ödemeyi kabul ettiler." dedi.

Ekim 2015 tarihinden itibaren 33 mürettebata ödenmemiş toplam 689,679 usd maaş 17 Şubat'ta ödendi. 

Keenan "Onların karalı olmaları ve bölge sakinleri, liman papazı ve MCA , ITF gibi kuruluşlar sayesinde, mürettebat adalete ulaştı. Burada mahsur kaldıkları dönemde bazıları ailelerini geçindirebilmek için borç almışlardı". dedi

12 mürettebat  Salı günü evlerine doğru yolculuğa başladılar. 

Kardeş gemi  "Malaviya Seven"  ise Aberdeen'de tutuldu. ITF ise mütettebatın maaşlarını ve eve dönüş biletlerini almak için gemiyi tutuklatacaklarını belirtti.

(Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı)

Editör: TE Bilişim