İsveç yat fuarı göz dolduruyor

İskandinav ülkelerindeki en büyük yat ve denizcilik fuarı olarak bilinen 508 ürünün sergilendiği Stockholm Yat Fuarı başladı. Fuarda son teknoloji yatların yanı sıra, küçük sandallar ve denizcilikte kullanılan her türlü ürün de alıcılarını bekliyor. Fuar, 8 Mart'a kadar açık olacak.

Stockholm- İskandinav ülkelerindeki en büyük yat ve denizcilik fuarı olarak bilinen Stockholm Yat Fuarı başladı. Fuarı ilk gün ziyaret eden İsveçlilerin sayısının geçen yıllara oranla oldukça düşük olduğu belirtildi.

Yat, bot, denizcilik kıyafetleri ve malzemelerinin de yer aldığı 508 ürünün sergilendiği fuara bu yıl turizm alanında sadece Türkiye katıldı.

Stockholm Yat Fuarı'nda üç büyük salonda değişik ülkelerde üretilen en son model yatlar sergileniyor. Son teknolojiyle üretilmiş yatlar ile birlikte, küçük sandallar, denizcilikte kullanılan her türlü ürün, kıyafetler, botlar, yat ve bot motorları, kanolar, denizcilikte kullanılan elektronik araç gereçler 65 bin metrekarelik alanda sergilenirken, çeşitli eğlence aktiviteleri de ziyaretçilere sunuluyor.

Fuardaki yatların fiyatı ise 500 bin İsveç kronundan (44 bin Avro) başlıyor. Geçen yıl 108 bin 421 kişinin ziyaret ettiği fuar, 8 Mart'a kadar açık olacak.

İsveç'ten Türkiye'ye gelen turist sayısı artıyor

Bu arada Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aybala Dağaşan, 2008 yılında 404 bin İsveçli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti ve ''Geçen yıl İsveç'ten Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 19.5 oranında bir artış yakaladık. Dünyada turizm alanındaki büyüme oranı yüzde 2, bu oran Türkiye'de yüzde 13, İsveç'ten Türkiye'ye gelen turistlerdeki artış oranı ise yüzde 19.5. Yani iyi bir yıl geçirdik'' dedi.

İsveçli turistlerin Türkiye'ye ilgisinin sürdüğünü ifade eden Dağaşan, bu yılki beklentiler konusunda da ekonomik krizi dikkate alan İsveç'teki tur operatörlerinin temkinli olduğunu söyledi. ''Ama ben İsveç'ten Türkiye'ye gidecek turist sayısında bu yıl da düşüş beklemiyorum. Bu yıl da turist sayısında yüzde 10 oranında bir artış bekliyorum'' diyen Dağaşan, İsveçli turistlerin Türkiye'ye olan ilgilerini, İsveç kronu'nun dolar ve Avro karşısında her gün eririken Türk lirası karşısında hâlâ değerli olmasına bağladı.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Stockholm seferlerini nisan ayında artıracağını anlatan Dağaşan, Norveç, SAS ve diğer hava yollarının da Türkiye seferlerinin bulunduğunu anımsattı.(aa)

Editör: TE Bilişim