Koronavirüs’ün vurduğu nakliyatçılara 1 milyar dolarlık(1.25 Trilyon Won) yardım!

Güney Kore, perşembe günü yaptığı açıklamada, global Koronavirüs nedeniyle ticari faaliyetlerini ve iş aktivitelerini sekteye uğratan dolayısı ile nakit sıkıntısı çeken deniz nakliyat firmalarına 1 milyon dolar bağış yapacağını söyledi.

Okyanuslar Bakanı Moon Seong-hyeok; ‘’Firmaların bu global ekonomik çalkantı döneminde performanslarının düştüğünü göz önüne alarak söyleyebiliyoruz ki deniz nakliyat firmalarının yılın ikinci çeyreğinde daha büyük zarar görmesi bekleniyor.’’ dedi.

‘’Böylelikle, Güney Kore firmalara daha fazla likiditeyi peşinen sağlamayı planlıyor.’’
Plana göre, Güney Kore 100 milyar Won bağış yapacak ve gemilerin kredi/değer oranını yüzde 95’e kadar hafifletecek, mevcut durum ile karşılaştırıldığında ise bu oran yüzde 60 ile 80 arasında bir yer tutuyor. Kore Kalkınma Bankası ve Kore Okyanus İş  Kooperatifi de ayrıca 470 miyar Won’u Güney Kore’nin en büyük nakliyecisi olan Hyundai Merchant Marine Co.’nun vade borçlarını kapatmak için kullanacak.

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) , küresel ticaretin toplam boyutunun Covid-19 Koronavirüs salgınının ortasında yüzde 32 küçülmesini ve nakliye firmalarının üzerinde kara bulutların oluşmasını bekliyor.
 

Editör: TE Bilişim