En son BIMCO / ISF küresel insan gücü araştırması bu yıl yayınlanacak.

Gemilerde Zabit açığının büyüklüğü ve gelecekteki muhtemel eğilim oldukça belirsizdir.  Son BIMCO / ISF küresel insan gücü araştırmasından bu tarafa beş yıl geçmiştir,  gelecek araştırmanın bu yılın sonlarında bulduğu sonuçları belirtmesi gerekmektedir.

2005 yılı araştırmasında, zabit eksikliği 10,000 olarak belirtilmişti, ancak bu genellikle   gerçek rakamın altında  bir tahmin olarak görülmüştü.  O zamandan beri büyük değişiklikler meydana gelmiştir; küresel filoda büyük bir artış ve belli gemi tipleri için bazı rütbelerde ciddi eksiklikler olmuştur.  Bu durum, ücret seviyelerinin keskin bir şekilde artmasına sebebiyet vermiştir.

Son zamanlarda görülen aşağı doğru gidiş geçici bir ertelemeye yol açmıştır, ancak genel görüş, temeldeki durumun daha da kötüleştiği ve denizde çalışan zabitler olarak genç insanları kariyere çekmek için denizcilik endüstrisinin birçok şeyler yapmasına ihtiyaç olduğu şeklindedir.

Daha yeni, fakat daha sınırlı bir araştırma bu tahmini destekleme eğilimini göstermiştir. Japonya’da bulunan Nippon Vakfı (Nippon Foundation) ve Japon Uluslararası Ulaştırma Enstitüsü (Japan International Transport Institute), geçen ay Londra’da bir seminerde gemi adamları için gelecekteki küresel arz - talep incelemesine ait sonuçları sunmuştur.

Anılan çalışma, filo büyümesi hakkındaki nispeten ılımlı tahminlere dayanarak, 2020  yılına kadar denizcilik endüstrisinin, 2010 seviyeleri üzerinde ve üstünde ilave 32,153 zabite (officers) ve 46,881 küçük rütbeli zabite (ratings) ihtiyaç duyacağını ortaya çıkarmıştır.  Küçük rütbeli zabitlerde geniş kapsamlı bir fazlalık olduğu, bunun için başlıca üzerinde durulması gereken hususun eğitim veren zabitlerin (trainee officers) kaydının yapılmasının  gerekli oluşu olduğu genellikle kabul edilmektedir.  Denizciler İçin Sosyal Yardım Uluslararası Komitesi’nden David Dearsley tarafından, kısa zaman önce yapılan Avrupa Personelle Donatma ve Eğitim Konferansında, Filipinler’deki Asya ve Pasifik Denizcilik Akademisinde 250 erkek ve bayan gemi zabiti öğrencilerine (officer cadets) ait araştırmanın sonuçları sunulmuştur.

Söz konusu çalışmada, ihtiyaç duyacağı genç öğrenci (recruits) tipleri için çekici olacaksa, denizcilik endüstrisinin ele almasına ihtiyaç olan sorunlardan bazıları açıkça gösterilmiştir 

David Dearsley bunların, yabancı mürettebatla beraber gemilerde oldukları zaman, aileleri ve  Filipinlerden diğer kişilerle haberleşme eksikliğinin önemli sorunlar olduğunu, e-posta ve cep telefonlarını kullanamadıklarını vurguladıklarını söylemiştir.

Mr. Dearsley, ortaya atılan bazı endişelere rağmen, geniş kapsamlı sonuçların kendisini iyimser yaptığını bildirmiş,  “Öğrenciler (cadets), kariyerleriyle ilgili ihtimaller hakkında çok olumlu idiler ve Filipinler’de ve tüm olarak denizcilik endüstrisinde gelecekte olabilecek iş ihtimalleri hakkında iyimserdiler”, demiştir.

 Bununla birlikte, Mr. Dearsley, nisbeten erken bir yaşta denizdeki görevlerinden emekliye ayrılmak isteyenlerin sayısını denizcilik endüstrisinin göz önüne almasına ihtiyaç olduğunu belirtmiştir.

(07 Haziran, 2010 tarihli Lloyd’s List Ship Manager’da yayınlanmıştır).

(Türkçe çevirisi İMEAK DTO tarafından yapılmıştır).

Editör: TE Bilişim