Beyaz Saray bu hareketi, “Hayvard’ın halk ilişkiler hataları ve gaflarından bir diğeri” olarak tanımladı.   

Çevreci gruplar ise, Hayward’ın petrol sızıntının büyük zarar verdiği Wight adasına yaptığı yat gezisinin “aşağılayıcı” bir hareket olarak tanımladı.

BP ise Hayward’ı savundu ve CEO’nun 20 Nisan’da patlak veren körfez felaketinden bu yana ilk kez görevinden ayrı bir gün geçirdiğine dikkat çekti.

Hayvard ise gününü oğlu ile birlikte, ABD’li banka JPMorgan’ın sponsorluğunda düzenlenen yat yarışlarına katıldı.  

Fotoğrafçılar ise yarış sırasında, Hayward tam 270 bin dolar değerindeki “Bob” adlı yatını görüntüledi.             

HALKLA İLİŞKİLER GAFI

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel, yat yarışını Hayward’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği halkla gaflarından bir diğeri olarak tanımladı.

ABD’nin ABC kanalında yayımlanan This Week  programına konuşan Emanuel, “CEO’nun bugüne kadar sarf ettiği sözler ve attığı adımları dikkate alarak, halkla ilişkiler alanında ikinci bir kariyer beklememesi gerektiği sonucuna varabiliriz” dedi.   

Çevre sorunlarına odaklanan uluslararası sivil toplum kuruluşu Greenpeace’nin Meksika Körfezi’ndeki felakete karşı yürüttüğü kampanyanın sözcüsü olan Charlie Kronick ise, Hayward’ın yat gezisini “Bu çok aşağılayıcı bir hareket. Hayward’ın yaptığı felaketten büyük zarar gören insanların yarasına tuz basmaktan başka bir şey değil” diye konuştu.  

 

İRAN'DAN YARDIM ÖNERİSİ

Diğer yandan İran ABD ve İngiltere'nin Meksika Körfezindeki petrol sızıntısı kontrolünde yetersiz kaldıklarını ve bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti.

Yardım açıklaması, ABD öncülüğünde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin son yaptırım kararı kapsamına alınan İran Devrim Muhafızları'nın en büyük ekonomik şirketi Hatem-ül Enbiya Karargahı tarafından yapıldı. Karargah komutanı General Rüstem Kasımi, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısını önlemeye yönelik ABD ve İngiltere tarafından yapılan girişimlerim yetersiz kalmasını utanç verici olarak gördüklerini ve bu konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Kasımi, “Kendilerini ekonomi ve teknolojide süper güç olarak gören ABD ve İngiltere petrol sızıntısından 2 ay geçmesine rağmen hala olayı önlemekte başarı elde edememişler. ABD Başkanı Barack Obama'nın orduyu olaya müdahil etmesi, mağrur ABD ve İngiltere şirketlerinin çıkmaza girdiklerini göstermektedir” dedi. BBC

 

Editör: TE Bilişim