Yarışta, finişe yakın kayıklardan atlayan 5 kişi hakemler tarafından tespit edildikten sonra, “Dikkat… Yarışta korsan yüzücüler var” diye anons yapıldı.


Kulaçlar ve kürekler Asya’dan Avrupa’ya atıldı ve çekildi. 750 yüzücü, 250 kürekçi ve kanocunun katılımı ile Kanlıca-Kuruçeşme parkurunda gerçekleşen 22. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nda akıntılı ve serin sularda 5 korsan yüzücü yakalandı. Finişe yakın kayıklardan atlayarak yarışa dahil olan bu yüzücüler tespit edildikten sonra anonsla “Dikkat… Boğaziçi yarışında korsan yüzücüler var” anonsu yapıldı. Dakikalar sonra gerçek yüzücüler bir bir finişe girdi. 

İskeleye sığmadılar

750 yüzücü Kanlıca İskelesi’ne sığmayınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş startı iki etapta sirene basarak vermek zorunda kaldı. Boğazın akıntılı suyunu iyi bilen yüzücüler finişe zorlanmadan ulaşırken, yarışı 18 yaşındaki ENKA yüzücüsü Hasan Emre Musluoğlu 0.41.20 ile birinci bitirirdi. Deniz Turan 0.43.46 ile ikinci, Rumen Gabriel Moldoveanu 0.44.42 ile üçüncü oldu. Bayanlarda en iyi zamanı Bulgar Maria Zlatkova 0.44.52 ile dördüncü olarak elde etti.

Madalya kürsüsü kartondan

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen organizasyon bu yıl Turkcell’in ana sponsorluğunda, OlmukSA ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirildi. Sponsor firma OlmukSA tarafından madalya kürsüsü ile dinlenme alanlarındaki iskemle ve masaların kartondan yapılması ise hayli ilgi çekti.

5 engelli ilk kez yüzdü

İstanbul Boğazı’nda yapılan yüzme yarışlarında bu yıl ilk kez engelli sporcuların da finişe ulaşmak için mücadele etmesi dikkat çekti. Beş bedensel engelli sporcu 6.5 kilometrelik bu yarışı başarı ile tamamlayabilmenin mutluluğunu yaşadı. Bu arada yüzme yarışı öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen bir bot, finiş öncesi denizde bulunan çöpleri topladı.

Tüzmen yüzmedi

22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme, Kürek ve Kano Yarışlarının izleyicileri arasında yer alan AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, sağlık problemleri nedeniyle bu kez yarışamadığını, ancak gelecek yıl yeniden burada yüzmek istediğini söyledi. Tüzmen, 22 yıl önce ilk yapılan yarışta yüzdüğünü ve birinci olduğunu hatırlatarak, “O zaman 20-30 yarışçıyı zor topluyorduk. Şimdi ise sadece 200 tane yabancı sporcu var” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim