Denizli’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi" başladı. Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan olmak üzere 5 ülkeden 7 sanatçının katıldığı Uluslararası Taş Heykel Kolonisinin başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, davetliler ve sanatçılar katıldı. Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin 7’ncisini düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getiren Nihat Kömürcüoğlu, "Her yıl 100’ün üzerinde sanatçı 200’e yakın projesini bize gönderdi. Biz o projelerden heykellerimizi seçtik. Bu yıl da Türkiye, İtalya, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan 7 sanatçımızı davet ettik. Sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Denizli’nin güzelliklerine artılar katıyoruz

Başkan Zolan ise, bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinliğin asıl kahramanının Nihat Kömürcüoğlu olduğunu belirterek, "2011 yılında başlattıkları ve 2014’de de Büyükşehir olarak dahil olduğumuz, 7’ncisini gerçekleştirdiğimiz heykel kolonisini dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçılarımızla birlikte sürdürüyoruz" dedi. Birçok antik kenti barındıran Denizli’nin turizm anlamında da çok büyük potansiyele sahip bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Bu şehre Alah’ım sonsuz lütuf ve güzellikler vermiş. Bunların üzerine artılar katmak için, güzelliklerimizi değerlendirebilmek ve geleceğe bir şeyler bırakabilmek adına gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Kültür ve sanat şehri Denizli

Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi’nin geleceğe eserler bırakarak devam ettirildiğini ifade eden Başkan Zolan, "Bu yıl da burada ortaya güzel eserler çıkacak. Şehrimizin muhtelif yerlerinde çıkan eserleri daha önce de sergilediğimiz gibi vatandaşlarımızla, sanatseverlerle buluşturacağız. Sanatla kültürle iç içe olan bir şehiriz. Belediye olarak da buna en üst seviyede destek oluyoruz. Bu etkinliklerimizi inşallah sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

7 Temmuz’da sona erecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 5 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Korucuk Mahallesi’ndeki Kömürcüoğlu Mermer’de başlayan kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek.
Kaynak: iha