Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerine göre, Ege Bölgesi’nde bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bölgeyi etkileyecek yağışlar, Denizli’de etkisini hafta boyunca ara ara kuvvetli yağışlarla etkisini gösterecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava tahmin raporlarını açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’nin batı kesimleri Salı gününden itibaren Güneyden gelecek olan yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Denizli bölge için günlük hava durumu tahmin raporuna göre, 29 Kasım 2021 sabah erken saatlerinde bölge genelinin parçalı çok bulutlu, hava sıcaklığının 7-8 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise güney yönlerden orta kuvvette esmesi beklenirken öğle saatlerin doğru yağışında yer yer kuvvetinin artacağı tahmin ediliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre salı gününden itibaren Denizli’de 1 hafta boyunca yağışın etkisinde kalacağı bekleniyor. Gelen son verilere göre Denizli’nin çok sayıda ilçesinde yağışın etkisini hissettirmesi .

Meteorolojinin açıklamasına göre Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Fırtına saatte 50-60 kilometre şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Kaynak: iha