Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 2017 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında Denizli’de, 122 bin sazan balığı göl ve göletlere bırakıldı.

Denizli’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen balıklandırma projesi ile Antalya Kepez ilçesinde üretilen 122 bin adet sazan balığı yavrusu ilçelerdeki göl ve göletlere bırakıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, "Bakanlığımız tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında üretimi gerçekleştirilen sazan balığı yavrularından, İlimiz için tahsis edilen 122 bin adet sazan balığı yavrusu ihtiyaç görülen su kaynaklarına bırakılmıştır. Böylece balık yoğunluğu önemli derecede artacak ve göllerimizdeki balık popülasyonunun sürdürülebilmesi ve canlı tutulması sağlanacaktır. Balıkların en az bir kez üremelerine imkan sağlamak için bırakılan yavruların korunması ve 40 santimetreden aşağı sazan balıklarının avlanılmaması gerekir” dedi.
Kaynak: iha