Denizli’de, atık pil, bitkisel atık yağ ve ambalaj atıklarını ayrı bir şekilde toplayıp çevre temizliğine katkı sağlayan okulların öğrencilerine bisiklet hediye edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla atık pil, bitkisel atık yağ ve ambalaj atıklarını ayrı bir şekilde toplayıp çevre temizliği konusunda katkı sağlayan okulların öğrencilerine bisiklet hediye edildi. Törende toplamda 500 bisiklet dağıtıldı.

Yenişehir Yürüyüş yolunda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, vatandaşlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevreyi koruma anlamında gösterdikleri gayretlerden dolayı geri dönüşümde başarılı olan öğrencileri bisiklet ile ödüllendireceklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Bisiklet en çevreci ulaşım aracıdır. Denizli, Türkiye’nin en temiz kentidir, suyu Türkiye’nin en temiz suyudur ve atıklarını da en iyi şekilde değerlendiren şehirdir. Denizli’yi daha ileriye daha güzele sizlerle birlikte götüreceğiz. Daha temiz bir çevre için birlikte çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından, atıklarını ayrı bir şekilde toplayıp çevre temizliğine katkı sağlayan Ekrem Başer Ortaokulu, Zehra Suna Manasır Ortaokulu, Tekkeköy Ortaokulu, Dr. Necdet Durmuş Ortaokulu, Akhan Şehit Doğan Acar Ortaokulu ve Zümrüt Evler Okulu öğrencilerine toplam 500 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.
Kaynak: iha