Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ projesinde ilk kafile yola çıktı.

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ projesi devam ediyor. 2015 yılında başlayan ve bu yıl 3.sü gerçekleşen projede ilk kafile yola çıktı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu kafileyi kendisi yolcu etti. Yola çıkmadan önce vatandaşlarla konuşan ve hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Subaşıoğlu, “Bursa bizim için çok önemli. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yer olması açısından önemli. Tarihi mekânlarda arkadaşlarımız sizlere rehberlik edecekler. Oralarda sizleri inşallah en güzel şekilde ağırlayacağız. Sonra akşam biraz yorulunca Erdek’e geçeceğiz. Erdek’te dinleneceğiz. Ertesi günde inşallah Çanakkale’ye geçeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı yer Çanakkale. 15 yaşındaki çocukların kurşunların arkasından sıra sıra şehit oldukları çok önemli bir mekân. Denizli’den de çok şehitlerimiz var Çanakkale’de. İnşallah şehitlik ziyaretlerinde sizler onları da görürsünüz” dedi.

“Geçtiğimiz 2 Yılda Toplam 10 Bin Vatandaşımızı Uğurladık”

Bu projenin Merkezefendi Belediyesi için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Subaşıoğlu, “Bu proje bizim için çok önemli. Neden önemli? Çünkü biz “Merkezefendi ‘de yaşamak bir ayrıcalıktır” sloganıyla yola çıktık. 2 yıldır bu projeyi devam ettiriyoruz. Bu 3. yılımız. Geçtiğimiz 2 yılda toplam 10 bin, 50 yaşını aşmış büyüğümüzü Merkezefendi’de ikamet etmek şartıyla Bursa ve Çanakkale’ye uğurlamıştık. Bu yıl da ilk startı bugün veriyoruz. Hem Bursa’da hem Çanakkale’de her otobüs için ayrı rehber arkadaşlarımız sizleri karşılayacaklar. Bu yolculuğunuzun güzel geçmesini diliyorum. Hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah sağ salim gidelim gelelim. Birbirimize göz kulak olalım. Arkadaşlarımız da sizlere yardımcı olacaklar. Ben hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.”
Kaynak: iha