ADM Elektrik İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu, her yıl 200 milyon Tl’lik yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Denizli, Aydın ve Muğla illerinin elektrik dağıtım şirketi ADM İcra Kurulu Üyeleri Ahmet Bayramoğlu, Bülent Yüksel, Serdar Marangoz ve Recep Cihangir 2016 yılında yapılan yatırımların değerlendirmesi ve gelecekteki hedefleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Firma adına yapılan yatırımları anlatan İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu, firmanın 2008 yılından beri yaptığı yatırımları ile gelecek 5 yıl içinde yapacakları ile ilgili konuştu.

Şirketin bölgeye 2016 yılında toplam 208 milyon TL tutarında yatırım yaptığını belirten Bayramoğlu, hedeflerinin elektrik kesintisi kavramını tanımayan yeni nesillerin yetişmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Denizli ile Sarayköy ilçesi arasında yeni bir trafo merkezinin kurulmasını hedeflediklerini belirten Bayramoğlu, firmanın 2008 ile 2015 yılları arasında toplam 550 milyon TL yatırım yaptığını söyledi. Bayramoğlu, “5 yılda 1 milyar TL yatırım bütçemiz var. Her yıl 200 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştireceğiz. 2008-2010 yılları arasında 50 milyon TL yatırım yapılırken, 2010-2015 yılları arasında 500 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi. 2016 yılında şirketimiz bölgemize toplam 208 milyon TL tutarında yatırım yaptı. Bu yatırımlar içerisinde de en büyük pay yaklaşık 180 milyon TL ile elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi, modernizasyonu ve yeni enerji ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan yeni elektrik tesisleri için kullanıldı” dedi.

Ar-Ge çalışmaları

Elektrik depolama ile ilgili yurt dışındaki örnekleri incelediklerini belirten Bayramoğlu, bununla ilgili yurt içinde de Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Elektrik sisteminin modern yazılımlar ve dijital teknoloji için saha donanımlarına 10 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını belirten Bayramoğlu, “Ömrünü dolduran sayaçların yenileri ile değiştirilmesi için ise, 4,5 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildi. Bu kapsamda 62 bin sayaç devreye alındı” diye konuştu.
Kaynak: iha