Denizin incileri bu kez tabloda

Doç. Dr. Sezer ILGIN,  2002 yılına kadar yaptığı yağlıboya resimlerden oluşan 22 tabloyu İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanlık Binasındaki salonda sergiliyor .

Dr. Sezer ILGIN, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki öğreniminden ve İstanbul'daki avukatlık stajından sonra eğitimini, "The Center For International Legal Studies" de sürdürmüş ve Londra' da bir avukatlık firmasında stajyer olarak çalışmıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi'nde doktora yapmıştır.

Askerlik görevini tamamlayıp, kısa bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra, göreve başladığı D.B Deniz Nakliyatı  T.A.Ş; de Avukat, II. Hukuk Müşaviri ve Baş Hukuk Müşaviri olarak yıllarca görev yapmış ve bu kuruluştan 1994 yılında kendi isteği ile ayrılmıştır. Aynı yıl İTÜ Denizclik Fakultesi'nde göreve başlayan Dr. Sezer ILGIN, halen bu fakultede öğretim üyesi olup ayrıca İTÜ Gemi İnşaa ve Deniz Bilimleri Fakultesi ile Deniz Harp Okulu'nda "Deniz Hukuku" dersleri vermektedir.

Dr. Sezer ILGIN, CMI (Comite Maritime International) 'ın Türkiye kolu olan " Deniz Hukuku Derneği" nin kurucu üyesidir. Bu derneğin 1988 yılındaki kuruluşundan 2005 yılına kadar "Genel Sekreterlik" görevini sürdürmüş olup, halen " Başkan Yardımcısıdır" .

Üç ayda bir yayınlanan "Deniz Hukuku Dergisi" nin "sorumlu yazı işleri müdürlüğü" nü derginin ilk sayısından itibaren yapmaktadır.

Deniz hukukuna ilişkin çeşitli kitapları ve çeşitli makaleleri bulunan Dr. Sezer ILGIN evli ve iki çocuk babasıdır.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampusu Dekanlık Binasındaki sergi salonunda ücretsiz olarak görülebilecek olan eserlerden bazıları:

www.denizhaber.com

Editör: TE Bilişim